Werkwijze

Ik heb mijzelf gespecialiseerd in het maken van de foto’s in binnenruimtes. Het voordeel hiervan is dat er onder alle weersomstandigheden gewerkt kan worden, het grote nadeel is dat er binnen weinig licht is. Ik maak 99,9% van de foto’s met gebruik van een statief, door met lange sluitertijden te werken kan ik toch voor hoge kwaliteit foto’s zorgen.

Voor een shoot van een auto neem ik ruim de tijd, ik begin met een rondje in en om de auto om de bijzonderheden op te nemen die zeker op de foto moeten. In het interieur kijk ik onder andere of alles netjes is, of de voorstoelen gelijk staan en de verwarmingsroosters allemaal hetzelfde staan. Kleine dingen maar het staat slordig op de foto als dit niet netjes synchroon is.
Een gemiddelde shoot van een auto duurt ongeveer 1 1/2 tot 2 uur en hierbij maak ik dan zo’n 60 tot 80 foto’s (sommige auto’s hebben zoveel mooi details dat ik er meer foto’s van maak, bijvoorbeeld deze Audi RS6).

Als ik klaar ben met het maken van de foto’s ga ik gelijk als ik op mijn kantoor ben aan de slag met het bewerken van de foto’s.
Bijna net zo belangrijk als het maken van de foto is het nabewerken van de foto.
De basis dient natuurlijk altijd een goede foto te zijn, de wauw factor creëer je met de nabewerking. In Lightroom wordt de basisbewerking gedaan, met enkele wijzigingen creëer je van een vlakke foto recht uit de camera een foto waar het onderwerp er uitspringt.
Soms wil je nog wat storende elementen verwijderen of juist iets aanbrengen, hiervoor gebruik ik Photoshop en met het programma Luminar kun je fraaie luchten aanbrengen.

Mijn doelstelling is om op dezelfde dag dat ik de foto’s gemaakt hebt de foto’s weer te versturen naar de klant, dit gaat per WeTransfer.

Apparatuur:
Camera: Canon R6 en Canon 6D MKII

Lenzen: Canon 24-105 L, Canon EF 100mm L,  Canon 70-200 L, Canon 10-22

Software:
Adobe Lightroom en Photoshop, Luminar

Hieronder ziet u enkele voor en nabewerkte foto’s

JPG direct van de cameraJPG direct van de camera
De .jpg direct uit de cameraDe .jpg direct uit de camera